Wat is een medisch pedicure?

Een medisch pedicure houdt zich net als de reguliere pedicure bezig met de verzorging van de voeten en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen.
Hierbij moet u denken aan het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. Maar ook behandelingen van schimmelnagels en behandelingen van het ingroeiende teennagels en kloven.

Wat is het verschil met een pedicure

Een medisch pedicure heeft een extra opleiding gehad en voert naast de reguliere pedicure-behandelingen ook specialistische behandelingen uit. Waaronder de behandeling van risicovoeten welke een verhoogd risico hebben op complicaties. Bijvoorbeeld als gevolg van een aandoening (reuma, diabetes, spasmen) of complicaties als gevolg van verwaarlozing of ouderdom. Verder past een medisch pedicure specialistische technieken toe. Dit zijn onder andere nageltechnieken waaronder het aanbrengen van een nagelbeugel, nagelreparaties en nagelprotheses. Ook beheerst de medisch pedicure de kennis over drukverdelende technieken zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen. Daarnaast kan ze u goede informatie verstrekken over schoenadvies en voetverzorging. De medisch pedicure richt zich meer op de medische kant van het beroep pedicure en behandeld gericht ter preventie en pijnvermindering. Zij werkt nauw samen met de podotherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Indien nodig zal zij ook met de huisarts of specialist overleg plegen over mogelijke problemen die ontstaan zijn aan de voeten.

4feet&more

Vermeulenlaan 24
2497 AJ Den Haag
T 06 - 39 14 73 64
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 58488154
AGB praktijkcode 96-61384
ProCert KRPnr 13249
Provoet Lidnr 312973

Openingstijden

Maandag
8:30 – 17:00 uur
Dinsdag
8:30 – 17:00 uur
Woensdag
8:30 – 13:00 uur
 

Provoet ProCert

Waarom 4feet&more?

Gediplomeerd medisch pedicure
Persoonlijke aandacht
Gratis parkeren
PACT therapie (Schimmelnagels)
Arkada techniek (ingroeiende nagels)
Aangesloten bij ProVoet
Geregistreerd bij ProCert