Kalk- of Schimmelnagels
Vroeg of laat krijgt in Nederland circa 26% van de bevolking te maken met een schimmelnagelinfectie. Bij verdikte, verkleurde nagels spreekt men vaak over "kalknagels", maar het betreft een schimmelnagel (onychomycose). Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels heeft meestal een goede afweer tegen schimmels. Schimmels hebben het prima naar hun zin in slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. Onder die omstandigheden kunnen schimmels zich gemakkelijk verspreiden. De sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving en we komen er dus eenvoudig mee in contact. Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf en de infectie breidt zich langzaam uit.

PACT Schimmelnagel Therapie
U kunt bij 4feet&more terecht voor PACT schimmelnagelbehandeling
De PACT-therapie komt uit de tandartstechniek en is nagenoeg 100% schimmeldodend.
De behandeling is pijnloos en bestaat uit drie delen:

1. Voortraject
In het voortraject wordt vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Ik heb de opleiding schimmeldiagnostiek gevolgd en bij twijfel wordt d.m.v. de HFL-test een stukje nagel onderzocht om vast te stellen dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Daarna kan de eigenlijke PACT behandeling starten.

2. PACT-behandeling
Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreest en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelinge kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze.
Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van ca. 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk. Bij een ernstige schimmelnagel is het nodig om 5x maandelijks een extra PACT-behandeling uit te voeren. Dit kan ook gedaan worden om herinfectie uit te sluiten.

3. Natraject
Als de schimmel is gedood kan het nabehandelingstraject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen herinfectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om herinfectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. De voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat deze worden aan getrokken, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen herinfectie.
Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden.

Het succes van de behandeling is in hoge mate afhankelijk van het trouw uitvoeren van de adviezen van het behandeltraject.

4feetandmore foto PACT Gel op teennagel4feetandmore foto PACT lamp op voetPACTbehandelingnagel voor en na
Blauwe gel                    PACT lamp             Vóór en 6 maanden na behandeling met PACT.

Wil je van je kalk-of schimmelnagels af? Gratis vrijblijvend intakegesprek bij boeking van de behandeling "voetverzorging compleet"

4feet&more

Vermeulenlaan 24
2497 AJ Den Haag
T 06 - 39 14 73 64
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 58488154
AGB praktijkcode 96-61384
ProCert KRPnr 13249
Provoet Lidnr 312973

Openingstijden

Maandag
8:30 – 17:00 uur
Dinsdag
8:30 – 17:00 uur
Woensdag
8:30 – 13:00 uur
 

Provoet ProCert

Waarom 4feet&more?

Gediplomeerd medisch pedicure
Persoonlijke aandacht
Gratis parkeren
PACT therapie (Schimmelnagels)
Arkada techniek (ingroeiende nagels)
Aangesloten bij ProVoet
Geregistreerd bij ProCert